Webteksten voor Jeugdformaat

webteksten website jeugdformaat

Afgelopen zomer is er ontzettend hard gewerkt om de nieuwe site van Jeugdformaat te realiseren. Ik werkte samen met het team communicatie aan de webteksten van de corporate site, de pleegoudersite en de campagnesite om pleegouders te werven.

Jeugdformaat

Jeugdformaat is een grote organisatie in de regio Haaglanden die kinderen, jongeren en hun ouders helpt bij opgroeien en opvoeden. Van hulp thuis tot verblijf in een logeerhuis, gezinshuis of pleeggezin. Ook helpen zij bijvoorbeeld bij vechtscheidingen.

Corporate site Jeugdformaat

Jeugdformaat lanceerde eind augustus een nieuwe huisstijl en een splinternieuwe corporate site: www.jeugdformaat.nl. Het team communicatie werkte de hele zomer aan teksten over alle hulpvormen. Ik redigeerde de teksten.

Website voor pleegouders

Speciaal voor hun 1100 pleegouders maakte Jeugdformaat een eigen site: www.pleegouder.jeugdformaat.nl.

Ik redigeerde de teksten en schreef artikelen over opvoeding en ontwikkeling van pleegkinderen. Artikelen die overigens ook heel interessant zijn voor ouders zonder pleegkinderen:

Artikel over gedrag van kinderen bij rouw en verlies

Artikel over herinneren: hoe het komt dat pleegkinderen zich soms weinig weten te herinneren over hun verleden? En hoe help je je kind daarbij?

Artikel over gezinssystemen: hoe zit jouw gezin in elkaar? En wat kun je verwachten als daar een pleegkind bij komt?

Campagnesite pleegouders werven

Voor kinderen die niet meer thuis kunnen wonen is het beter om in een gezin op te groeien dan in een opvanghuis. Helaas zijn er nog altijd te weinig pleegouders. Jeugdformaat voert continu campagne om pleegouders te werven.

Onderdeel daarvan is de campagnewebsite: www.wordpleegouder.nl met informatie over pleegzorg en verhalen van (oud-)pleegkinderen.

Voor www.wordpleegouder.nl schreef ik de webteksten.


Webteksten nodig?

Heb jij dringend nieuwe webteksten nodig? Zoek je iemand die de puntjes op de i zet en de eindredactie wil doen? Of wil je zelf beter leren schrijven?

Ik kan je helpen. Neem gerust contact op!

Mijn standplaats is Utrecht, maar ik werk voor opdrachtgevers door het hele land.

ilse@ilseschrijft.nl
06 – 19 62 88 47